El Figaró i el seu entorn

Estic subscrit al butlletí informatiu per internet de l'ajuntament d'El Figaró-Montmany, i en el correu d'avui hi havia un enllaç d'allò més interessant i que, òbviament, no me'n puc estar de compartir.

El butlletí diu, textualment, que "El Figaró i el seu entorn" és el títol del vídeo promocional del poble que ha fet la Georgina Fiestas, una jove del poble que ha dedicat el treball de recerca de 2n de batxillerat a treballar el potencial turístic de Figaró-Montmany. Després de veure el vídeo, afirmo que m'ha agradat molt i felicito a la Georgina per aquesta iniciativa que ha tingut i per contribuir amb el seu granet de sorra a intentar treure de l'oblit aquest racó de món. Aquí us el deixo perquè pogueu gaudir-lo.

0

El tudó

Tudó
Tudó
Foto carregada per Jesús Cano Sánchez
El tudó (Columba palumbus) és un columbiforme molt popular, força estès per Europa, el nord d'Àfrica i l'Orient mitjà. A la península Ibèrica és el tipus de colom més gran, ja que mesura entre 38 i 44,5 centímetres de longitud per un pes que oscil·la entre 300 i 600 grams aproximadament. Un dels seus trets més característics són les inconfusibles taques blanques que presenta als costats del coll i a la part superior de les ales. El seu plomatge és d'un color gris blavós a la zona dorsal, mentre que a la part inferior el color s'aclareix, tot agafant uns tints vinosos al pit i acabant a la cua amb una banda negra. La seva estructura és molt robusta, el cap, en relació amb el cos, és molt petit, mentre que les ales i la cua són més llargues que les dels altres coloms europeus (la seva envergadura alar oscil·la entre els 68 i el 80 centímetres i la seva cua en mesura entre 14 i 18). El bec, d'uns 2 centímetres de longitud, és ataronjat i les potes, que mesuren entre 2,5 i 3 centímetres, són vermelloses.


0

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com