Aiguafreda s'interessa per "El Bertí. Flaixos d'una cinglera"

El divendres 3 de juliol es va presentar a la Sala de Plens de l'Ajuntament d'Aiguafreda (el Vallès Oriental) el llibre "El Bertí. Flaixos d'una cinglera". En aquesta presentació, l'autor va estar acompanyat per l'alcalde de la població, el senyor Joan Vila i Matabacas, el regidor de cultura, el senyor Miquel Parella i Codina i el tècnic de cultura, el senyor Jaume Oliver i Bruy, que també ho és del veí ajuntament de Sant Martí de Centelles (Osona), ajuntament col·laborador del llibre, i a través del qual es va gestionar la presentació.

L'acte, que tot i l'onada de calor que està patint aquest estiu el nostre país, va tenir una bona afluència de públic. La presentació va començar amb un breu parlament introductori per part de l'alcalde, que posteriorment va cedir el torn al regidor de cultura, que és geògraf i cartògraf de professió, que va exposar la relació existent entre Aiguafreda i els Cingles de Bertí, molt important tot i que aquesta població es troba a la banda del massís del Montseny. També va destacar l'estructuració del llibre, tenint en compte l'estructuració del territori, en un criteri molt encertat segons el seu punt de vista. A continuació, l'autor va presentar el llibre, en una exposició que va seguir la fórmula que es va fer servir a la presentació de l'Espai Tranquil de can Barbany, a Granollers, repassant el llibre i el procés d'elaboració del mateix, però amb un criteri ben diferent del que hi ha en el llibre. En acabar la presentació, l'autor va signar alguns exemplars del seu llibre i tot plegat va finalitzar amb un tast de coca i cava.


0

L'aplec de Bertí

Com ja és tradicional des de fa molts anys, el primer diumenge després de la diada de Sant Pere té lloc a l'antiga parròquia de Sant Pere de Bertí l'anomenat Aplec de Sant Pere.

Qui aquestes ratlles escriu no havia assistit mai a aquest aplec, i això que feia molt de temps que me'n moria de ganes. I per a l'estrena, circumstàncies ben especials, ideal per no oblidar-se'n mai a la vida. Mai abans havia anat a Bertí amb automòbil, però la intensa onada de calor que estem patint aquests dies (40º quan sortia de casa, al peu dels Cingles, i vorejant-los o igualant-los en bona part dels pobles pels quals he passat camí de Bertí) m'han animat a fer el trajecte, per una vegada a la vida, en cotxe... però tot just fins sobre el Clascar, ja que he volgut fer el darrer tram a peu tot i la calor (en aquest punt, el cotxe em marcava "només" 33º), potser una manera d'autoenganyar-me a mi mateix per poder dir que he arribat a peu a Bertí.

1

Una vida passejada pels Cingles de Bertí

El divendres dia 26 de juny a les 18 hores va tenir lloc a l'Espai Tranquil de Barbany 1895, cèntrica botiga de roba situada al carrer Anselm Clavé de Granollers, la presentació a la capital vallesana d'"El Bertí. Flaixos d'una cinglera", sota el títol "Una vida passejada pels Cingles de Bertí".

L'Espai Tranquil és un espai polivalent, on periòdicament es fan exposicions, xerrades, i concerts totalment gratuïts i oberts a totes les persones que hi vulguin participar. Amb una ambientació molt recollida i acollidora, la presentació va comptar amb la participació d'en Joan Lluís Pérez Francesch, doctor en dret i professor titular a la Unitat de Dret Constitucional del Departament de Ciència Política i de Dret Públic de la Universitat Autònoma de Barcelona i president del Centre d'Estudis per al Desenvolupament Humà i Comunitari (CEDHICO), a través del qual es va organitzar l'esdeveniment, i company d'aventures excursionistes d'uns anys ençà pels Cingles de Bertí i altres racons de Catalunya.

1

Diapositives a la fresca amb "El Bertí. Flaixos d'una cinglera" a Lliçà d'Amunt

Dins del cicle Diapositives a la fresca que anualment organitza la Unió Excursionista de Catalunya (UEC) de la Vall del Tenes i juntament amb la col·laboració de la Biblioteca ca l'Oliveres de Lliçà d'Amunt, va tenir lloc el dia 25 de juny a les 20 hores en l'esmentada biblioteca la presentació del llibre "El Bertí. Flaixos d'una cinglera".

En el moment de rebre i acceptar la proposta, l'acte s'havia de dividir en dues parts, la presentació pròpiament del llibre, i el passi de diapositives, que no havia de deixar de ser una selecció d'imatges que formen part del llibre i anar-les comentant. Finalment, però, es va acabar fusionant aquestes dues meitats, combinant el passi pròpiament dit amb el que seria la presentació del llibre.


0

La Garriga camina amb "El Bertí. Flaixos d'una cinglera"

El divendres dia 19 de juny es va presentar a la masia de can Queló de la Garriga, l'actual seu del Centre Excursionista Garriguenc, "El Bertí. Flaixos d'una cinglera".

L'acte va començar amb una entusiasta presentació feta per en Josep Castells i Gironès, membre del Centre Excursionista Garriguenc i també del patronat de la Fundació Maurí, que, juntament amb l'ajuntament de la Garriga, han col·laborat en l'edició del llibre. En el seu parlament, el senyor Castells va resumir la tirada que tenen Puiggraciós i els Cingles de Bertí per a la gent de la Garriga i va afirmar que el material que forma part del llibre, "aplegat en mil i una excursions i moltes hores de pacient observació", "fa divulgació per mostrar i compartir els aspectes més destacats i alhora desvetllar la curiositat pels temes més diversos: la geografia, els pobles, el relleu, la geologia, la flora i fauna, el patrimoni, les llegendes i racons, i sobretot el llegat històric de les generacions que ens han precedit".


0

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com