Moià és la primera capital de comarca que acull "El Bertí. Flaixos d'una cinglera"

El passat divendres 5 de juny a les 8 del vespre va tenir lloc a Moià la presentació d'"El Bertí. Flaixos d'una cinglera".

Aquesta va ser una presentació del tot peculiar, ja que es començar a gestar durant la Diada de Sant Jordi via Twitter a través de la Biblioteca de Moià, que és on es va celebrar l'acte, i l'autor (un servidor). Amb la realització de la segona edició, aquest contacte va derivar en la concreció d'aquesta presentació, que va tenir una concurrència molt participativa i que va fer que la presentació pròpiament dita acabés sent una animada i distesa tertúlia entre en Lluís Galobart, que també ens va acompanyar en aquesta ocasió, el públic assistent i jo mateix. La Biblioteca de Moià es troba situada en el casc antic de la vila, en un edifici que és l'antiga casa Coma, que fou casa pairal de la família Coma, nissaga de paraires i comerciants, que és un edifici de considerables dimensions aixecat durant la segona meitat del segle XIX pel darrer membre de la nissaga, Josep Coma i Passarell, seguint un estil eclecticista.

0

Òmnium Cultural presenta "El Bertí. Flaixos d'una cinglera" a Sant Feliu de Codines

Ara que començo a disposar d'una mica més de temps, anirem fent les cròniques des del meu punt de vista de les diferents presentacions d'"El Bertí. Flaixos d'una cinglera", llibre que m'està fent fer una gira en tota regla pel Vallès Oriental, el Moianès i Osona, les tres comarques que toquen als Cingles de Bertí, cosa de la qual me n'alegro molt i m'enorgulleix.

La secció local del Vallès Nord - Cingles de Bertí d'Òmnium Cultural va organitzar el passat divendres 29 de maig la presentació del llibre a la Biblioteca Joan Petit i Aguilar de Sant Feliu de Codines. Es dóna la paradoxa que Sant Feliu de Codines és un dels dos ajuntaments que no va col·laborar amb el llibre. A tall de falca cultural, Joan Petit i Aguilar (Sant Feliu de Codines, 1752 - 1829) fou un gramàtic català, metge de professió, amb moltes inquietuds culturals i polítiques.


0

Surt la segona edició d'"El Bertí. Flaixos d'una cinglera"

Tot just fa poc més de dos mesos vam fer la primera presentació, la institucional, del llibre "El Bertí. Flaixos d'una cinglera", que va sortir a la llum gràcies al suport i a la col·laboració dels ajuntaments de Bigues i Riells, l'Ametlla del Vallès, la Garriga, Sant Martí de Centelles i Sant Quirze Safaja; la Fundació Maurí, de la Garriga; Òmnium Cultural; el Forn d'Obra Duran, de Bigues; l'Hotel Molí de la Torre, també de Bigues; la Impremta Galobart, de Santa Eulàlia de Ronçana, i el propi autor.

Poc ens pensàvem llavors la gran acollida que tindria el llibre, que ha fet que s'esgotés la primera edició en pràcticament només un mes, arribant al punt de ser el llibre més venut en el Vallès Oriental dins la seva categoria en la Diada de Sant Jordi de l'any 2015. Això ha provocat que s'hagi tirat endavant la segona edició, que es troba disponible a partir d'avui, en la que, a més a més, s'hi han afegit dos nous col·laboradors, que són el Cim d'Àligues i l'Espai Natural de Sant Miquel del Fai, als quals aprofito per agrair-los des d'aquí la seva confiança en aquest projecte.


0

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com