"El Bertí", un homenatge que supera les expectatives

A la portada de l'edició d'El 9 Nou corresponent a avui, 24 d'abril de 2015, ressaca de Sant Jordi, m'he trobat amb la grata sorpresa que "El Bertí. Flaixos d'una cinglera" hi apareix.

En el peu de la foto de la portada hi ha el següent escrit: "Jaume Sisa, el comptador d'estrelles, del periodista i crític musical Donat Putx; Fosca límit, del poeta Esteve Plantada; El Bertí. Flaixos d'una cinglera, amb fotografies de Jesús Cano, i La cuina dels vallesans, de Pep Salsetes, van ser els llibres més venuts d'autors de la comarca per Sant Jordi, que va treure milers de persones al carrer."

Tanmateix, en l'edició de l'Infovallès de Vallès Oriental Televisió de la pròpia diada de Sant Jordi, el llibre ja va aparèixer en antena quan van tractar el tema dels llibres d'abast vallesà (entre el minut 19:00 i el 21:30).


0

El Parlament aprova la Llei de creació de la comarca del Moianès

  • La vicepresidenta Ortega defensa que la nova comarca permetrà racionalitzar serveis i optimitzar recursos, i ha reivindicat l'exercici del dret a decidir del territori en el procés participatiu del 22 de març.

La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha presentat en representació de l'Executiu català el Projecte de llei de creació de la comarca del Moianès que ha estat aprovat aquest matí per part del Ple del Parlament de Catalunya per procediment de lectura única gràcies al vot favorable de 105 (CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA, la CUP i una diputada no adscrita) dels 135 diputats de la cambra. La vicepresidenta ha reivindicat en la seva intervenció que l'àmbit territorial del Moianès “és clarament homologable a la resta de comarques ja existents i, per tant, la constitució de la comarca permetrà la racionalització dels serveis públics i l'optimització de l'accés als recursos i als serveis”.


0

Els Cingles, en fotos

El llibre "El Bertí. Flaixos d'una cinglera" ha cridat l'atenció d'alguns mitjans de comunicació. Un d'ells ha estat Canal SET (Santa Eulàlia Televisió), de Santa Eulàlia de Ronçana, que ens van demanar per fer-nos un petit reportatge sobre el llibre en un dels llocs del terme de Santa Eulàlia de Ronçana on millor es veuen els Cingles de Bertí. A la imatge, un moment de l'entrevista que li feien a en Marcel, la persona que va encendre l'espurna del projcte i qui n'ha fet el disseny i la maquetació.

Podeu veure el reportatge en el següent video, que es troba en el minut 13:41 fins el minut 17:01.


SET Informa 06.04.2015 from canalset on Vimeo.
0

Patrimoni local a Ràdio Silenci

El llibre "El Bertí. Flaixos d'una cinglera" ha cridat l'atenció d'alguns mitjans de comunicació. Un d'ells ha estat Ràdio Silenci, de la Garriga, que em vam demanar per anar-hi per a fer una entrevista per parlar del llibre i dels Cingles de Bertí dins la secció "Patrimoni local" del programa La Tarda, un programa realitzat en l'àmbit nacional de Catalunya per totes les emissores que integren la xarxa de comunicació local, popularment coneguda com La Xarxa.

Pots escoltar aquí la gravació de l'entrevista de Ràdio Silenci.
0

Les Roques Blanques de Bigues

Les Roques Blanques
Les Roques Blanques
Carregat originalment per Jesús Cano Sánchez
Aquesta és una excursió molt senzilla pels entorns més propers de l'actual nucli de Bigues, amb la descoberta de boniques raconades del municipi amb un encant ben divers des d'històric, com la Torre; turístic i històric com el Molí de la Torre; natural i llegendari, com l'Avencó; i coronant el turó de les Roques Blanques, amb una gran vista de pràcticament tot el municipi de Bigues i Riells i un excel·lent mirador de la banda meridional dels Cingles de Bertí, que és el que justifica la seva inclusió en aquest lloc. S'hi pot anar perfectament amb família i amb nens.


0

El Govern aprova la llei de creació del Moianès

El Govern ha aprovat el Projecte de llei pel qual es crea la comarca del Moianès, que estarà integrada pels municipis de Calders, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina, Granera, l'Estany, Moià, Monistrol de Calders, Sant Quirze Safaja i Santa Maria d'Oló. Durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu el portaveu del Govern ha recordat que el 22 de març “es va aprovar en el marc d'un procés participatiu tirar endavant la comarca del Moianès d'acord amb el que va establir en els pactes amb els ajuntaments i la Generalitat de Catalunya i es va votar favorablement a la Constitució d'aquesta futura comarca”. Evidentment, com a conseqüència d'aquest mandat democràtic s'ha aprovat aquest acord de Govern per aprovar el projecte que culminarà amb l'aprovació de la llei al Parlament de Catalunya.


0

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com