Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

17/09/2015

Flaixos de l'elaboració d'un llibre a Sant Quirze Safaja

Presentació d'"El Bertí. Flaixos d'una cinglera" a Sant Quirze Safaja (el Moianès, Catalunya)
El dissabte 12 de setembre va tenir lloc la presentació a la Casa del Poble de Sant Quirze Safaja la presentació del llibre "El Bertí. Flaixos d'una cinglera", tancant d'aquesta manera el cicle de presentacions pel que fa als pobles que al seu dia van creure en el nostre projecte i que sense la inestimable ajuda, tots en la mesura de les seves possibilitats, no hauria pogut ser possible que veiés la llum. Aquesta presentació ha estat la segona que hem fet al Moianès, després de la que vam fer al juny a la capital, Moià, i la tercera que hem fet fora del Vallès.  L'acte va comptar amb la participació de mossèn Antoni Pladevall i Font que, a més a més, és historiador i al qual mai podré agrair-li prou el seu suport i col·laboració en el llibre, tant pel que fa a la revisió de les dades històriques amb les es complementen algunes de les fotografies com en la redacció del pròleg del mateix.

Va ser una tarda fresca i plujosa, i, sobretot, aquest darrer element meteorològic, que va aparèixer en el pitjor moment possible, segur que ens va restar assistència a l'acte. Aquest va començar amb una breu introducció de l'alcaldessa, l'Anna Guixà i Fisas, que va donar pas a la presentació del llibre. En aquest moment, es va decidir amb mossèn Antoni que començaria a parlar jo i que després ho faria ell. En qualsevol cas, no podem separar el parlament de l'un del de l'altre, ja que deixant de banda les vivències personals que cadascun dels dos té al Bertí, ha estat plena de referències, amb bromes constants i molt bona companyonia, a com hem interactuat l'un amb l'altre al llarg del procés d'elaboració del llibre des de que l'anterior alcalde, en Ramon Banús i Crusellas, que és amb qui vam tractar quan va sorgir la idea d'"El Bertí. Flaixos d'una cinglera", ens va donar el contacte de mossèn Antoni. Finalitzada la presentació, ràpida, ja que el mossèn havia d'estar a punt per a la missa de 8, l'acte va continuar amb el el passi d'una gravació recuperada de diversos actes socials i de la vida quotidiana de Sant Quirze Safaja de l'any 1932 i es va completar amb la publicació del veredicte del concurs de selfies de la Festa Major de Sant Quirze Safaja, els guanyadors del qual tenien com a premi un exemplar del llibre i un val de 30€ a gastar en establiments del municipi de Sant Quirze Safaja. El refrigeri posterior, arrecerats en un garatge veí a causa de la pluja, va ser extraordinari, tant pel que s'hi oferia (pel meu gust, una coca i una xocolata excel·lents) com per la gent, del primer al darrer, amb els quals ens hi vam trobar, certament, molt a gust.

A tall de curiositat, el que a Sant Quirze Safaja anomenen la Casa del Poble es correspon l'antic ajuntament, i es troba al carrer Major número 8. L'edifici ha estat rehabilitat aquest mateix any com a local cultural i d'entitats, ideal per a actes de petit format com correspon a la presentació del llibre.

A la imatge, d'esquerra a dreta, mossèn Antoni Pladevall, rector de Sant Quirze Safaja, historiador, col·laborador i prologuista d'"El Bertí. Flaixos d'una cinglera", un servidor, en Marcel Galobart, de la Impremta Galobart, i Anna Guixà, alcaldessa de Sant Quirze Safaja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot