Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

27/06/2015

Òmnium Cultural presenta "El Bertí. Flaixos d'una cinglera" a Sant Feliu de Codines

Presentació "El Bertí. Flaixos d'una cinglera" a St. Feliu de Codines
Ara que començo a disposar d'una mica més de temps, anirem fent les cròniques des del meu punt de vista de les diferents presentacions d'"El Bertí. Flaixos d'una cinglera", llibre que m'està fent fer una gira en tota regla pel Vallès Oriental, el Moianès i Osona, les tres comarques que toquen als Cingles de Bertí, cosa de la qual me n'alegro molt i m'enorgulleix.

La secció local del Vallès Nord - Cingles de Bertí d'Òmnium Cultural va organitzar el passat divendres 29 de maig la presentació del llibre a la Biblioteca Joan Petit i Aguilar de Sant Feliu de Codines. Es dóna la paradoxa que Sant Feliu de Codines és un dels dos ajuntaments que no va col·laborar amb el llibre. A tall de falca cultural, Joan Petit i Aguilar (Sant Feliu de Codines, 1752 - 1829) fou un gramàtic català, metge de professió, amb moltes inquietuds culturals i polítiques.

La sala d'actes es va omplir de gom a gom per a l'esdeveniment, que va comptar també amb la participació d'en Lluís Galobart, geògraf i mestre de professió, que, com a la presentació inaugural de Riells del Fai, va oferir una classe mestra dels Cingles de Bertí viatjant pel temps a través del llibre. Entre la concurrència, el reelegit alcalde de Sant Feliu de Codines, Pere Pladevall, que després de parlar-hi una bona estona encara entenc menys la no col·laboració de l'ajuntament en el llibre, i, sobretot, la família que té cura de la rectoria i l'església de Bertí, uns assistents que em va fer molta il·lusió de veure-hi i d'intercanviar-hi anècdotes i vivències.

A la imatge, un servidor (a la dreta de tot) amb Lluís Galobart (a l'esquerra de tot), Marcel Galobart (dissenyador i maquetador del llibre) i Aurora Vela (presidenta de la secció local Vallès Nord - Cingles de Bertí d'Òmnium Cultural), a través de qui volem canalitzar el nostre agraïment a l'entitat a la qual representa per haver estat disposats des del primer moment a col·laborar amb el llibre i per, des del mateix dia de la presentació a Riells del Fai, concretar aquesta presentació a Sant Feliu de Codines, quan el projecte del llibre es pot considerar que encara era un meló per obrir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot