Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

29/06/2015

Moià és la primera capital de comarca que acull "El Bertí. Flaixos d'una cinglera"

Presentació "El Bertí. Flaixos d'una cinglera" a Moià (el Moianès, Catalunya)
El passat divendres 5 de juny a les 8 del vespre va tenir lloc a Moià la presentació d'"El Bertí. Flaixos d'una cinglera".

Aquesta va ser una presentació del tot peculiar, ja que es començar a gestar durant la Diada de Sant Jordi via Twitter a través de la Biblioteca de Moià, que és on es va celebrar l'acte, i l'autor (un servidor). Amb la realització de la segona edició, aquest contacte va derivar en la concreció d'aquesta presentació, que va tenir una concurrència molt participativa i que va fer que la presentació pròpiament dita acabés sent una animada i distesa tertúlia entre en Lluís Galobart, que també ens va acompanyar en aquesta ocasió, el públic assistent i jo mateix. La Biblioteca de Moià es troba situada en el casc antic de la vila, en un edifici que és l'antiga casa Coma, que fou casa pairal de la família Coma, nissaga de paraires i comerciants, que és un edifici de considerables dimensions aixecat durant la segona meitat del segle XIX pel darrer membre de la nissaga, Josep Coma i Passarell, seguint un estil eclecticista.

Cal dir que va ser molt interessant per part nostra comprovar com de diferents són els punts de vista respecte el Bertí en funció de lloc on ens trobem, ja que pels vallesans són aquelles cingleres que ens tanquen el paisatge i un element més proper que per la gent del Moianès, que ens van donar la sensació de ser un element que passa més desapercebut. En qualsevol cas, els Cingles de Bertí formen part del municipi de Sant Quirze Safaja, que com bé va titular mossèn Antoni Pladevall en el seu llibre de Sant Quirze Safaja, aquest és un municipi de frontera, i, per tant, els Cingles també ho són.

A la imatge, en Marcel Galobart i un servidor acompanyats per na Immaculada Bover, directora de la Biblioteca de Moià, a qui agraïm de tot cor la seva total predisposició i facilitats que ens va oferir per poder fer la presentació a Moià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot