Majoria absoluta d'ERC al primer ple del Consell Comarcal del Moianès

Rètol del Moianès
Rètol del Moianès
Carregat originalment per Jesús Cano Sánchez
El Consell Executiu va aprovar en data 5 de maig el decret que estableix en 19 el nombre de consellers que integraran el Consell Comarcal del Moianès. La nova comarca va entrar en vigor l'1 de maig, l'endemà de la publicació al DOGC de la Llei de creació de la comarca del Moianès. L'assignació del nombre de consellers es fa a partir de la darrera xifra de població de cada municipi aprovada oficialment, d'acord amb el que disposen el Reial decret de regulació complementària dels processos electorals i el Text refós de la Llei d'organització comarcal de Catalunya. No varia el nombre de consellers del Bages, Osona i el Vallès Oriental, les comarques on fins ara s'adscrivien els 10 municipis que integren el Moianès.

ERC ha guanyat les eleccions municipals al Moianès. Ha estat la força més votada a la nova comarca i la que ha aconseguit més regidors. En concret, ha sumat 2963 vots, un 47% del total. Això es tradueix en 36 dels 67 regidors que hi ha a la nova comarca entre totes les poblacions. CiU és la segona força amb 23 regidors al conjunt de la comarca. Són fruit dels 1727 vots aconseguits, un 27% del total. El PSC és la tercera força a la comarca amb 524 vots, un 8% del total. Suma quatre regidors entre totes les poblacions del Moianès. Castell en Positiu, que només es presentava a Castellterçol, és la quatre força a la comarca amb 456 vots, un 7,3% del total tot i que només es presentava a Castellterçol, la segona població del Moianès en nombre d'habitants. Té quatre regidors.

Així, per tant, ERC tindrà majoria absoluta al primer consell comarcal amb deu dels 19 consellers comarcals. Per darrera, queda CiU amb sis regidors. El PSC, en suma dos mentre que Castell en Positiu es queda amb un conseller.

D'altra banda, quatre dels cinc ajuntaments que han donat suport a "El Bertí. Flaixos d'una cinglera" tindran continuïtat en el seu projecte polític, com són Sant Martí de Centelles, la Garriga, l'Ametlla del Vallès i Sant Quirze Safaja, mentre que a Bigues i Riells el consistori ha quedat més repartit, lluny d'una majoria clara.

Fonts: Regió 7, el 9 Nou i pròpia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com