La gran densitat d’arbres dificulta la creació de boscos madurs als Cingles

La majoria de boscos dels cingles de Bertí cremats en l'incendi forestal de la primera setmana de juliol de 1994 –ara fa tot just 20 anys– presenten una densitat d'arbres molt elevada que dificulta la creació de boscos madurs i augmenta el risc de patir un altre gran incendi.

Així ho constaten els experts consultats per EL 9 NOU, que al mateix temps reclamen la necessitat de fer aclarides a les zones on hi ha densitats més elevades d'arbres. Això facilitaria un creixement més ràpid de pins o alzines i permetria posar la primera pedra per fer una gestió forestal rendible econòmicament en un futur. “La regeneració ha anat força bé però no s'ha fet cap mena de treball silvícola i hi convindria”, constata Enric Mayà, cap dels Agents Rurals al Vallès Oriental.
0

La Diputació de Barcelona compra Sant Miquel del Fai

Sant Miquel del Fai passarà a ser de titularitat pública a partir del mes de setembre. Finalment, serà la Diputació de Barcelona qui adquirirà en solitari la totalitat de l'espai natural per 1,1 milions d'euros. El Consell Comarcal del Vallès Oriental accepta fer-se càrrec de la gestió, però ara caldrà concretar-ne la fórmula.

Així ho ha traslladat el diputat d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Andreu Carreras, en una reunió al Consell Comarcal vallesà amb els alcaldes dels municipis que comparteixen aquest espai: Bigues i Riells, Sant Quirze Safaja i Sant Feliu de Codines.
0

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com