Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

09/12/2014

Episodi de vent


Tren descarrilat a la Garriga (Jordi Borràs via naciodigital.cat)
Les ventades d'aquest dimarts estan provocant nombrosos problemes en poblacions com Caldes de Montbui i la Garriga. La caiguda d'arbres també està afectant algunes vies importants de comunicació com la C-17, a l'Ametlla del Vallès i la Garriga, i la C-59, a Caldes, i també les diverses carreteres secundàries de la zona. Els Bombers sumen ja més de 50 avisos.

A la Garriga, també han caigut diversos arbres, alguns de grans dimensions, dins del nucli urbà. Les ratxes de vent han arribat a 95 quilòmetres per hora segons les dades de Martí Oliveras. Els incidents més destacats és la caiguda d'un arbre de grans dimensions al carrer Vinyals, que ha quedat tallat. També n'han caigut a la carretera de Samalús i al passeig dels Til·lers. Tot plegat complicat molt la mobilitat entre el centre del poble i els barris situats a l'est de la via del tren.

A can Joanet, al Serrat de l'Ocata, just sota Puiggraciós, la ràfega màxima de vent ha estat de 80.5 km/h a les 12:20, moment en què l'estació ha deixat de trametre informació i que és el màxim històric de l'estació meteorològica.

Els efectes del vent, Bigues (el Vallès Oriental, Catalunya)
Els Bombers també acumulen avisos d'altres poblacions com l'Ametlla, Bigues i Riells, Mollet, Santa Eulàlia de Ronçana, Granollers o Cardedeu. Els diversos ajuntaments han emès comunicats demanant que la gent s'estigui tot el possible de sortir de casa i, en alguns casos, han demanat la col·laboració de veïns que disposin de serres mecàniques per ajudar a retirar els arbres caigut als diversos carrers i vies.

Un tren de la línia de Barcelona a Puigcerdà ha topat aquest dimarts al migdia amb un arbre entre les estacions de la Garriga i Figaró. L'accident ha fet que el tren descarrilés, quedant força malmès en la seva part davantera. El pla Ferrocat està activat en fase d'alerta i la circulació de convois per aquesta línia està suspesa. Els fets han passat a la zona situada al nord del pont de Can Palau, en terme de la Garriga. Un tren de la mateixa línia, que havia sortit poc abans de les 12 hores de Ripoll, ha xocat frontalment contra un arbre caigut a l'alçada de Balenyà. Ha estat un incident lleu i el vehicle no ha descarrilat, però l'impacte ha trencat el vidre de la cabina del maquinista.

Font: Ara.cat, El 9 Nou, can Joanet i ajuntaments de la zona.

3 comentaris:

  1. Un dia després, la línia R3 de Rodalies segueix tallada entre la Garriga i Vic.

    ResponElimina
  2. Més de 2.200 clients de les companyies elèctriques encara estan sense llum al Vallès Oriental, la majoria a Sant Feliu de Codines i a Bigues i Riells.

    A mig matí s'ha reestablert completament la circulació ferroviària a la R3.

    ResponElimina

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot