Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

07/08/2014

El Moianès serà a la primavera una comarca

El nucli antic de Sant Quirze Safaja (el Moianès, Catalunya)
La creació del Moianès com a comarca és una vella reivindicació de deu pobles que ara mateix pertanyen a les comarques del Bages (Moià, Monistrol de Calders, Calders, Santa Maria d'Oló i l'Estany), el Vallès Oriental (Castellterçol, Granera, Castellcir i Sant Quirze Safaja, a qui pertanyen bona part dels Cingles de Bertí) i Osona (Collsuspina). La Generalitat ha confirmat que hi haurà nova comarca el 2015, amb les pròximes eleccions municipals. La Conselleria de Governació proposa que s'aprovi en un referèndum, perquè sigui un exemple de cara a la nova llei de consultes que es preveu aprovar al setembre. Tot i això, si no es pot fer la consulta, garanteix que el Moianès serà una realitat.
Els deu ajuntaments que s'integraran a la nova comarca fa quatre anys que treballen per culminar el procés per unir-se. A la comarca hi ha la inquietud que un referèndum només serviria per endarrerir tot el procés. "No ens sembla correcte que un expedient que ja està tancat ara s'hagi d'obrir per posar-hi un altre condicionant", ha afirmat Dionís Guiteras, alcalde de Moià. "No és que ens faci por donar veu al poble i la democràcia", però una consulta "el que fa és alentir i fins i tot frustrar un expedient que ja està resolt".

La vicepresidenta de govern, Joana Ortega, té previst visitar la zona al setembre per explicar la seva proposta als alcaldes implicats. Perquè el referèndum es dugui a terme, ha de comptar amb el consens dels deu ajuntaments implicats que, de moment, demanen que els tràmits no s'endarrereixin més.

Font: 324.cat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot