La Diputació mostra interès per comprar Sant Miquel del Fai

Sant Miquel del Fai
Sant Miquel del Fai
Carregat originalment per Jesús Cano Sánchez
La Diputació de Barcelona té interès en la compra de l'espai natural de Sant Miquel del Fai, un dels conjunts arquitectònics i geològics més importants del Vallès Oriental. Ara, la Diputació està buscant la implicació dels ajuntaments i el Consell Comarcal per tirar endavant un projecte que dinamitzi un dels principals recursos turístics del Vallès Oriental enclavat en el PEIN dels cingles de Bertí. Es tracta de coordinar accions que potenciïn aquest recurs, actualment en mans privades.

La Diputació i les administracions locals ja van debatre sobre el potencial de l'espai natural en una trobada que es va fer l'abril del 2012 en el mateix monestir. Hi van participar el diputat adjunt a la presidència de la Diputació, Joaquim Ferrer; el diputat adjunt d'Espais Naturals i alcalde de Lliçà de Vall, Andreu Carreras; el conseller comarcal i alcalde de Santa Eulàlia, Joaquim Brustenga, i els alcaldes dels dos municipis en què es troba l'espai, Joan Vila, de Bigues i Riells, i Ramon Banús, de Sant Quirze Safaja. Aquest interès continua avui i l'operació de compra inclouria el recinte de l'antic monestir i les esglésies, en terme de Bigues i Riells, i unes 70 hectàrees situades sobre el cingle, en terme de Sant Quirze.
 
Totes les parts implicades han confirmat l'existència de contactes, però asseguren que encara no hi ha cap decisió presa i no han volgut parlar de quantitats econòmiques. En el pressupost de la Diputació d'aquest any ja hi hauria una primera partida econòmica per fer-ho possible.
Fonts del Consell Comarcal consideren que seria positiu que l'espai fos patrimoni públic pel gran potencial turístic que té per a la comarca. El president, José Orive, que també es l'alcalde de Canovelles, diu que no ho veu malament en principi, però vol esperar a conèixer tots els detalls abans de pronunciar-se. “És un actiu molt important per dinamitzar l'economia de la comarca”, destaca l'alcalde de Bigues i Riells, Joan Vila.

Des del gabinet de comunicació de la societat que explota Sant Miquel del Fai confirmen l'interès de l'ens provincial, tot i que adverteixen que no hi ha res tancat. “Ens consta que hi ha interès per part de la Diputació de Barcelona, com en poden tenir altres organitzacions i empreses, ja que es tracta d'un espai emblemàtic i amb molt atractiu. Però no hi ha res més enllà”, ha explicat un portaveu de l'empresa.

Font: El 9 Nou (24 de maig de 2014).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com