Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

13/02/2014

La capella de Sant Climent del Flequer

Capella de Sant Climent del Flequer, Sant Feliu de Codines (el Vallès Oriental, Catalunya)
La capella de Sant Climent del Flequer és un edifici d'estil historicista que es troba en una zona rural rodejada de bosc i camps de conreu, a la vessant de ponent del Turó de Puiggròs, a prop del Flaquer, dins el terme municipal de Sant Feliu de Codines. És de planta rectangular i absis circular amb arcuacions llombardes adossades i arrebossades. El mateix tractament té el capcer de la façana, que està coronada per un campanar d'espadanya amb dos buits. La portalada i finestra que hi ha en aquesta façana són d'arc de mig punt que, com les arcuacions llombardes, imiten elements romànics.

La primera cita relativa a aquesta capella la trobem en el "Libro de Visita" de l'any 1508. Es trobava situada en el Mas Flaquer, tal com es diu en els Goigs que es canten en el dia del sant titular: "També assí en lo Mas Flaquer teniu vos santa capella...". Es troba al costat de l'antiga capella documentada des del segle XV. Els marquesos de Dou, propietaris de la capella, la feren reedificar l'any 1776.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot