Els pobles dels cingles de Bertí s'alien per treure profit de l'espai natural

Els ajuntaments de Figaró, la Garriga, Bigues i Riells, Sant Quirze Safaja, Sant Feliu de Codines i Sant Martí de Centelles, a Osona, han iniciat un treball conjunt per trobar i posar en marxa mecanismes per promocionar l'espai natural protegit dels cingles de Bertí.

La Generalitat va incloure aquest territori al Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) l'any 2002. Des d'aleshores, però, no s'ha avançat en la seva gestió conjunta, un dels elements que fixa el PEIN. Ara, s'han reunit els alcaldes i ja han creat un grup de treball format per tècnics municipals de la Garriga, Bigues i Riells i Figaró, l'Ajuntament que ha impulsat aquests primers contactes tot i que no té sòl protegit dins del PEIN. També s'han fixat cites amb la Diputació i la Generalitat per buscar el suport d'aquestes dues administracions.


1

Sant Feliu de Codines

Sant Feliu de Codines
Sant Feliu de Codines
Cargado originalmente por Jesus Cano Sanchez
Sant Feliu de Codines sempre ha estat un municipi amb molta història a les espatlles, situat al Vallès Oriental, a uns 500 metres sobre el nivell del mar. És un espai privilegiat que gaudeix d'un clima molt favorable i unes grans vistes de Sant Sadurní de Gallifa i del Vallès, ja que està situat als darrers contraforts dels Cingles de Bertí vers les terres més planes de la conca del Tenes i la riera de Caldes.

El seu entorn natural i la proximitat que té a les grans ciutats ha fet que Sant Feliu de Codines sigui un espai per a molts residents i un lloc per a poder passar una temporada de vacances. Seria l'exemple d'Antoni Gaudí (que va deixar com a record el disseny de l'estendard de l'Orfeó Feliuà, exposat al museu Arqueològic Municipal), el Dr. Robert o el filòleg Pompeu Fabra, Francesc Cambó, Jaume Balmes i molts més.

0

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com