El Vallès Oriental, la unió entre home i natura

El dilluns 16 d'abril, a la secció de viatges de la Vanguardia va sortir publicat un article que mena sobre el Vallès Oriental sota aquest títol.

Comença dient que "El Vallès Oriental, muy cerca de Barcelona, es una comarca de una gran riqueza natural. Espacios de montaña, como el parque natural y reserva dela Biosfera de El Montseny o las Cingles del Bertí, protagonizan nuestro viaje. También ofrece una perfecta comunión entre la naturaleza y el hombre, tan distintiva de esta comarca catalana.

Un territorio con contrastes naturales como las suaves planas vallesanas y las montañas del litoral catalán. Durante el reportaje podremos descubrir la utilización de agua termal por parte de los romanos para crear una villa dedicada al bienestar corporal."0

La sargantana

Els amfibis i els rèptils, a diferència de la resta de la fauna, mostren una forta dependència del medi on es troben. Aquesta característica els converteix en uns bons indicadors ecològics de les condicions del medi.

Una de les espècies més comunes dins d'aquest grup és la sargantana ibèrica (Podarcis hispanica), un rèptil de l'ordre dels escatosos, del subordre dels saures i de la família dels lacèrtids, i que es pot trobar a molts indrets dels Països Catalans. Es distribueix per tota la Península Ibèrica (excepte àrees d'alta muntanya i el nord-oest de Galícia), pel nord d'Àfrica i pel sud-est de França, on segueix el curs del Roine fins a Lió. Algunes poblacions habiten en illots propers a les costes ibèriques (com per exemple les Illes Columbretes, on hi ha la subespècie endèmica Podarcis hispanicus atrata, amenaçada) on són més sensibles a l'activitat humana. L'espècie també és coneguda com la sargantana comuna i la sargantana hispànica.

0

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com