dilluns, 30 d’agost de 2010

Centenari de Màrius Torres

Màrius Torres i Pereña (Lleida, 30 d'agost de 1910 - Puigdolena, Cingles de Bertí, 29 de desembre de 1942) fou un poeta català, en l'òrbita del simbolisme.

Va néixer al si d'una família lleidatana benestant, fill d'Humbert Torres i Barberà, polític, diputat al Parlament de Catalunya. Va ser el germà del també polític Víctor Torres. Metge de professió, especialitzat en malalties de l'aparell digestiu, es va interessar des de ben jove per la literatura. Va estudiar al Liceu Escolar i a l'Institut General i Tècnic de Lleida on va arribar a batxillerat. Actualment el centre que es coneixia com Institut General i Tècnic de Lleida porta el nom de Institut Màrius Torres.


dimarts, 3 d’agost de 2010

Extingit un petit incendi a l'Ametlla del Vallès

Els Bombers de la Generalitat han controlat un incendi que ha cremat menys d'una hectàrea al veïnat rural del Serrat de l'Ocata, dins el terme de l'Ametlla del Vallès, prop del santuari de Puiggraciós i de la urbanització del Serrat de l'Ametlla. Deu dotacions terrestres i tres d'aèries s'han desplaçat al lloc dels fets i han aconseguit controlar el foc, que s'havia originat a la part alta del citat veïnat en poc menys de tres hores. La ràpida actuació dels helicòpters ha impedit que les flames es propaguessin per la zona boscosa que s'enfila al cim del Puiggraciós. Durant la tarda continuaren els treballs per remullar la zona per evitar que el foc revifés.Mapa de la zona, prem aquí per veure'l en gran


Fonts: La Malla i 3cat24.cat.