Del Fai al molí de Llobateres

Aquesta excursió recorre una part de l'engorjat que forma el Tenes just abans dels seus espectaculars salts a Sant Miquel del Fai tot resseguint els diferents elements introduïts per l'home per a l'aprofitament de l'aigua. L'excursió es pot completar amb la visita del recinte de Sant Miquel del Fai. Si es vol fer l'excursió un xic més llarga es pot sortir del poble de Riells del Fai i arribar-se a Sant Miquel pel Sender del Fai, accés tradicional a l'antic monestir.


Powered by Wikiloc


2

L'època dels metalls

El poblament va seguir existint en aquesta època, gràcies a la protecció que oferien els llocs més alts vers les planes. El millor exemple d'això és l'antic poblat íber que es troba al cim del Puiggraciós, descobert a principis del segle XX. Aquest poblament va arribar a encunyar moneda pròpia, que va rebre el nom de Lauro, d'on es creu que s'origina el nom de l'actual Llerona.

El poblat íber de Puiggraciós està datat en el període que oscil·la entre els anys 600 aC i 50 aC situat en el turó de Puiggraciós on es podien veure parets formant habitacles disposats l'un al costat de l'altre. A la part alta del turó es forma una plataforma on segons testimonis orals s'aixecava una torre. A la banda de ponent hi ha feixes de conreu de l'antiga casa del Pollancre. Els pocs materials superficials provenen d'aquesta zona (àmfora ibèrica, ceràmica comuna ibèrica, a mà, campaniana A i B, gris costa catalana ...).

0

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com