Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

15/06/2010

La festivitat de Corpus a la Garriga

Catifa de flors (Carrer Banys II), Corpus Christi 2010, la Garriga (el Vallès Oriental, Catalunya)
En moltes poblacions, la processó de Corpus i el seu seguici festiu passen per sobre de catifes de flors que diferents persones i associacions han preparat setmanes abans. D'aquesta manera els humans imitem el que està passant en aquest moment a la natura: de la mateixa manera que els vessants de les muntanyes s'omplen de flors (i especialment de ginesta), molts carrers de ciutats i pobles s'encatifen amb tot tipus de flors. Les catifes de flors són obres d'art naturals, mandales efímers pintats sobre l'asfalt i que s'omplen amb pètals, llavors i altres elements naturals de tots els colors. Les catifes contribueixen a embellir el carrer i a crear un espai excepcionalment perfumat. En l'actualitat, impulsades per un moviment de recuperació de les tradicions, s'elaboren catifes florals de Corpus en gran quantitat de viles catalanes.

La Garriga celebra la Festa de Corpus confeccionant diferents catifes de clavells esteses al llarg dels seus carrers més cèntrics, fent una processó religiosa i una gran batalla festiva amb els clavells que posa punt i final a les celebracions. La festa, però, comença la setmana abans amb diverses activitats organitzades per les entitats culturals del municipi, com ara la trobada de Gegants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot