La pedrera de Bigues reduirà l'àmbit d'actuació en un 50%

El vell contenciós entre l'Ajuntament de Bigues i el grup Clapé, que explota la pedrera de Can Margarit, porta camí de resoldre's. L'Ajuntament ha informat aquest dimecres d'un acord que suposaria la retirada dels contenciosos que, per motius urbanístics, havia interposat l'empresa.
 
 Els contenciosos que havia interposat l'empresa que gestiona la pedrera de Can Margarit, a Bigues, quedaran retirats, després de l'acord a tres bandes a què han arribat l'Ajuntament, el grup Clapé i la comissió d'Urbanisme de la Generalitat.

L'acord dóna solució a un dilatat conflicte entre l'Ajuntament de Bigues i el grup Clapé que arrenca de la rectificació municipal sobre un polígon industrial aprovat prèviament a la zona de Can Margarit, que va motivar una forta pressió veïnal. El conflicte s'havia resolt amb un conveni que permetia una nova edificabilitat industrial al Grup Clapé, però va quedar en suspens per decisió de la Comissió d'Urbanisme de Barcelona. Això va obrir un nou contenciós amb una petició milionària per part de l'empresa. La sentència posterior obligava a tramitar les modificacions urbanístiques, tot i que descartava les indemnitzacions que sol·licitava l'empresa.

Segons ha informat l'Ajuntament de Bigues, l'acord redueix l'àmbit que ocuparia la pedrera en un 50% respecte al conveni firmat el 2005. Llavors es preveia que la pedrera podria ocupar 30 hectàrees, mentre que l'actual acord preveu una ocupació de 16,88 hectàrees. Clapé també incrementarà les inversions previstes el 2005.

Font: El 9 Nou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com