Resseguint l'herba entre l'Alt Vallès i els Pirineus (Jornades Europees de Patrimoni)

J.E.P. Transhumància
J.E.P. Transhumància
Carregat originalment per Jesús Cano Sánchez
Dins el marc de les Jornades Europees del Patrimoni, els ajuntaments de l'Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, Figaró-Montmany, les Franqueses del Vallès i la Garriga s'han unit per dur a terme una activitat relacionada amb el món de la transhumància, un patrimoni en franca regressió per la poca documentació escrita que hi ha sobre ell.

Aquesta activitat de caire etnogràfic es proposà arran d'un projecte supramunicipal entre aquests ajuntaments per al foment de la ramaderia extensiva en el marc de la prevenció d'incendis forestals.

Així, doncs, la idea era a partir del fil conductor d'un món cada dia més llunyà i perdut en la memòria com és el de la transhumància veure com pot adaptar-se a les noves necessitats de la societat actual, com podrien ser la prevenció d'incendis.

0

Francisco de Zamora a Sant Miquel del Fai

Sant Miquel del Fai
Sant Miquel del Fai
Carregat originalment per Jesús Cano Sánchez
El dia 23 de febrer de 1789, Francisco de Zamora sortia de Caldes de Montbui per dirigir-se a Sant Miquel del Fai, segons consta en el seu "Diario de los viajes hechos en Cataluña".

El camí d'accés al lloc era "malísimo", segons comenta, i la primera descripció que dóna del lloc és que hi ha una ermita "que se halla situada al final de la riera, formando allí el terreno una grandísima cortadura de peñas por lo cual caen los ríos". Per anar-hi, "se sigue la riera, llegando al final de la cual se presentan enriscados peñascos, de modo que parece que se acaba el mundo y la salida". Però sí que ja hi havia una sortida a la que llavors s'hi arribava per "una escalera de 62 escalones que sube por una cortadura natural en la misma roca". Aquesta sortida és la pas de la Foradada, ja que té una inscripció que diu "«Donante beneplacito Archidiaconi Majoris sedis gerundeñ, domini mei, sum apertum. 1592»", tot i que "la rotura de la peña parece natural (pues tiene visos de aspecto de eso)". Del pont sobre el Rossinyol no en diu res.

0

La serra de Barnils

Aquesta ruta transita pràcticament tota ella pujant per la pista carenera que creua la serra de Barnils fins arribar a l'ermita de la Mare de Déu del Roser, pràcticament al costat del mas Barnils, que dóna nom a la serra, sempre dins el terme de Sant Quirze Safaja. És una ruta força ombrívola, ja que en ban part del camí aquest està acompanyat de bosc.

Powered by Wikiloc


0

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com