Raimon Casellas i Dou

Raimon Casellas i Dou (Barcelona, 1855 - Sant Joan de les Abadesses, 1910), crític d'art, narrador modernista i periodista. Autor d'Els sots feréstecs (1901), obra considerada la primera novel·la modernista.

El seu pare va morir quan tenia 9 mesos. El 1864 va començar a estudiar al seminari conciliar de Barcelona els estudis eclesiàstics: va estudiar Llatinitat, Humanitats i Filosofia. Quan es van morir la seva mare i el seu avi matern (1872), Raimon Casellas, amb 17 anys, va esdevenir hereu únic i va abandonar els estudis i va fer-se càrrec del negoci familiar, una tintoreria. L'octubre de 1884 es va casar amb Rafaela Escobar Manrique, originària de Múrcia i emigrada a Barcelona.


0

Santuari de Puiggraciós

Santuari edificat entre els anys 1701 i 1711 en un lloc molt proper on, segons la tradició, es va trobar la imatge de la Mare de Déu. Històricament ha format part de la parròquia de Montmany, però des de després de la Guerra Civil, concretament l'any 1946 i després d'un breu període en què va estar assignat a la parròquia del Figaró, es troba vinculat a la parròquia de l'Ametlla, des d'on l'accés és més fàcil, tot i que, administrativament, sí que és de Figaró-Montmany.

Ja es té constància de la veneració de la imatge a la parròquia de Sant Pau de Montmany a finals del segle XIV. Fins a la construcció de Santuari, la imatge va ser sempre venerada en els diversos llocs on va estar ubicada l'esmentada parròquia de Montmany.


0

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com