Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

22/07/2009

El Fai, el paisatge favorit del Bertí

Fa un parell de mesos aproximadament, amb la coincidència de l'estrena del programa de televisió El paisatge favorit de Catalunya, vaig llençar la idea de fer el mateix amb els Cingles de Bertí.

Dos mesos després, coincidint també amb la finalització del programa televisiu, aquesta idea de trobar el lloc favorit dels Cingles de Bertí també ha arribat a la seva fi, i els resultats han estat que, com es pressuposava i amb molt d'avantatge, Sant Miquel del Fai i el seu espectacular entorn és el paisatge favorit dels Cingles de Bertí.

El que ha estat molt aferrissat ha estat la lluita pel segon lloc, que al final ha registrat un triple empat entre el Turó de les Onze Hores, Sant Pere de Bertí i el Clascar. En el cinquè lloc, i amb només un vot de diferència respecte els segons, hi ha hagut un altre triple empat, en aquest cas entre el Santuari de Puiggraciós, la Sauva Negra i el Castell de la Popa.

També han rebut vots la Trona, la balma de l'Espluga, el nucli antic de Sant Quirze Safaja, el Pla de la Garga, el Serrat de Barnils, el Sot del Bac i Puigdolena.

La meva conclusió, doncs, és que Sant Miquel del Fai, com pressuposava, és el paisatge per antonomàsia dels Cingles de Bertí, puix és el més espectacular i conegut, però en la resta dels Cingles hi ha molts paisatges que agraden i força i que, com la resta del país, hem de cuidar i protegir.

Bé, des d'aquí només em resta donar les gràcies a tots els que heu participat desinteressadament en aquest exercici.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot